FAQ

Bij het ontwikkelen van een (web)applicatie zijn er altijd een hoop vragen. Op deze pagina staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wij maken apps vanaf € 10.000,-. De prijs voor een app verschilt enorm. Dat hangt af van:

 • De platformen en devices waarvoor de app geschikt moet zijn (iOS/Android, telefoon/tablet).
 • Het aantal verschillende soorten schermen in de app.
 • In welke fase ben je nu? Weet je al wat het precies moet zijn, heb je al een design en weet je al welke functionaliteiten de app moet hebben? Bij al deze vragen kunnen we je ook helpen. Neem gerust contact met ons op.
 • Welke functionaliteiten krijgt de app en hoe ingewikkeld is de techniek om deze functionaliteiten te maken?
 • Met welke andere systemen en/of websites moet de app kunnen “praten”?

Wil je een grove schatting van de app die je voor ogen hebt? Vul dan onze calculator in.

De eerste stap heb je zelf al gezet en daarom ben je op deze pagina. Wij doorlopen met onze klanten de volgende stappen:
 1. Define
  • We zetten je idee om in een helder concept.
  • We maken een businesscase zodat je precies weet waar je aan toe bent.
  • We werken het functioneel ontwerp uit zodat er een goed gevoel is over het beoogde eindresultaat.
 2. Design
  • We maken de wireframes. Dat zijn tekeningen die de ontwerper gebruikt om de app vorm te geven op de juiste manier.
  • De ontwerper maakt het grafisch ontwerp om jouw app goed te laten scoren.
 3. Develop

  Het begin van deze fase is voor onze klanten het spannendst. We hebben een akkoord bereikt en het echte “bouwen” van de app gaat beginnen. Dat gebeurt 9 van de 10 keer in sprints van twee weken. Een sprint is een fase waarin we een onderdeel van de app gaan maken en opleveren. Zo hebben we tijdens het bouwen van de app regelmatig contact en zorgen we er samen voor dat we tijdens het maken van de app de juiste koers vasthouden.

 4. Deliver

  De app kan gelanceerd worden. Maar hoe gaan we dit doen? Heb je al nagedacht over de promotie voor de app? En over de technische updates die noodzakelijk zijn wanneer de platformen updates uitvoeren? Geen zorgen! Je kiest namelijk bij NeverDull niet alleen voor een partner die iets kan maken, maar jou volledig voorziet van de beste service. Ook na de oplevering.

Ben jij er klaar voor? Neem contact met ons op zodat we samen aan de slag kunnen.

Gemiddeld duurt dat 2 tot 4 maanden. Het hangt sterk af van de omvang van de app. We hebben de fasen en gemiddelde tijd voor het gemak op een rijtje gezet:

 1. Define

  1-6 weken

 2. Design 1-4 weken
 3. Develop 6-16 weken
 4. Deliver 1-4 weken (alleen test-fase. Dit wordt ook wel de QA fase genoemd.)

Natuurlijk staan we ook na het lanceren van de app voor je klaar. Kan jij ook niet meer wachten om aan de slag te gaan? Dan hebben we daar een overeenkomst in gevonden. Neem contact met ons op, dan springen we samen in het diepe! Geen zorgen, wij helpen je met zwemmen.

Niet alleen tijdens het proces, ook daarna staan we altijd klaar. In de eerste fase, define, werken we nauw samen om de doelen goed in beeld te krijgen. Hetzelfde geldt voor de designfase waarbij we op basis van jouw doelgroep een design neerzetten.

En dan komt voor velen de meest spannende fase: Development. In deze fase maken we de app niet in één keer maar werken we meestal in sprints van twee weken. Waarom? Zo houden we goed bij of we nog op het juiste spoor zitten en blijft iedereen betrokken binnen het proces.

Wanneer alles klaar is, leveren we de app op en komt het nazorgtraject. Dat houdt in dat we de app up-to-date houden, support leveren waar nodig en allerhande overige vragen beantwoorden. Uiteraard kunnen we ook adviseren in het succesvol lanceren van de app.

Neem contact met ons op om erachter te komen hoe wij jouw vraag van een optimale service kunnen voorzien. Wij hebben er zin in!

Ja, dat doen we zeker! En naast iOS en Android maken we ook webapplicaties die overal op de wereld gebruikt kunnen worden.

Naast het platform zelf, optimaliseren we ook op device niveau. Oftewel: Een app voor telefoon, tablet en zelfs smartwatch.

In sommige gevallen: Ja. In veel andere gevallen, helaas.

Zie het een beetje als een zwangerschap. Kunnen negen vrouwen een baby in slechts één maand maken? Precies. En zo zit het vaak ook met het maken van technologische oplossingen. In sommige gevallen kunnen we meer developers aan een project zetten en kan dit natuurlijk wel. Het project moet zich daar dan wel voor lenen.

Heb jij al een deadline voor je nieuwe project? Neem dan meteen contact met ons op. We kijken dan samen naar de haalbaarheid van die deadline. Zo weet je zeker dat ook die doelstelling behaalt gaat worden.

Dat hangt helemaal van de vraag af. Op onze diensten pagina zie je al de talen en frameworks welke we het meest gebruiken. Dat wil niet automatisch zeggen dat dit ook voor jouw project het meest geschikt is.

We kijken dus altijd naar de beste oplossing voor jouw project. Zo weten we namelijk dat je niet alleen snel, maar zeker ook goed geholpen bent. Voor nu, en de lange termijn.

Weten met welke programmeertaal of framework we jouw project tot een succes gaan brengen? Neem dan contact met ons op.

Ja! Ons werk is het opleveren van oplossingen. Cyber security en GDPR-proofing horen daar vanzelfsprekend bij. Wie zit er te wachten op een rammelende veiligheid? Precies. Jij niet, en wij ook niet.

Weten hoe we jouw volgende project veilig en GDPR proof gaan opleveren? Neem dan contact met ons op.

De laatste fase voor oplevering is de testfase. Dit wordt ook wel QA (Quality Assurance) genoemd. In deze fase testen "polijsten" wij de app. Daarnaast is ook jouw hulp nodig om te kijken of de klantenreis goed doorlopen wordt. Dit vier-ogen principe is de laatste stap voordat we gezamenlijk de app gaan lanceren.

Ben jij al klaar om live te gaan met je volgende project? Neem contact met ons op, dan zetten wij het al in de agenda.

Via onze chatrobot… Nee hoor. Hoewel we heel veel slimme applicaties bouwen voor onze klanten, zijn de vragen die wij krijgen nagenoeg altijd maatwerk. En bij maatwerk vragen, horen maatwerk antwoorden.

Bel ons op 010 – 753 19 63, mail ons op info@neverdull.nl of vul het formulier op onze contactpagina in met jouw vraag. Wij gaan er alles aan doen om deze vraag zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.